Vaření.czReceptyPikantní vepřová pečeně

Pikantní vepřová pečeně

Vepřová pečeně špikovaná párkem a kysanou okurkou dušená v pikantní omáčce


3.719x
75 min
1×

Ingredience

4 stroužkyčesnek
2-3 lžíceolej
1 lžičkasůl
1 lvývar
1 kscibule
0.5 lžičkykmín
0.5 lžičkyzázvor
2 lžícemed
0.5 lžičkykardamom
8 kuličeknové koření
0.5 lžičkymletá skořice
2 dílykysaná smetana
2 ksvejce natvrdo
1 kgvepřová pečeně
8 kuličekcelý černý pepř

Postup přípravy

Vepřovou pečeni vykostíme, protáhneme párkem, nejlépe debrecínským a kysanou okurkou tak, aby na řezu vynikla mozaika. Poté ji nesolenou se všech stran opečeme dozlatova na oleji a na chvíli odložíme na talíř. Na výpeku osmažíme sekanou cibuli, česnek nakrájený na plátky a drcené či mleté zbylé koření. Po chvíli přidáme odložené maso, podlijeme vínem nebo vývarem. Vše osolíme, přidáme med nebo melasu a dusíme doměkka. Před dokončením vložíme natvrdo uvařená a pokrájená vejce a vmícháme kysanou smetanu. Vše již jen prohřejeme. Dobu dušení podstatně zkrátíme přípravou v tlakovém hrnci. Pikantní vepřovou pečeni podáváme s rýží nebo vařenými brambory.
user-icon

autor Retig

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pikantní vepřová pečeně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena