Pikantní tvarožina

Velejemná, pikantní pomazánka z tvarohu a uzené rybičky s pažitkou. Vhodná na chlebíčky i jednohubky.


3.73x
15 min

Ingredience

náplň

2 lžičkysůl
250 gměkký tvaroh
1 lžičkačerný pepř mletý
1 dlstolní olej
1 konzervauzené šproty
0.5 ksstřední cibule nahrubo
0.5 svazkunasekaná pažitka čerstvá

na potření

1 ksbílá veka

Postup přípravy

Do mísy dáme 250 g měkého tvarohu, krabičku uzených šprotů i s nálevem, nahrubo pokrájenou půlku cibule, 2 lžičky sole, 1 lžičku pepře, 1 dcl oleje a 1/2 svazku (hodně) nasekané pažitky.

Vše poté dokonale najemno rozmixujeme. Docílíme nazelenalé pasty pikantní česneko-tvarohové chuti.

Pomazánka je po umixování řídká a je potřeba ji vychladit v chladničce než ji budeme podávat třeba na vece.

Celý trik s pikanní chutí je v rozmixované pažitce a její chuti.
user-icon

autor DROBEK


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní tvarožina

Zpět na recept
Druh jídla
Pomazánky
Národní kuchyně
Česká