Pikantní smažená vepřová játra

Játra připravená podle čínské kuchyně vás určitě nezklamou a touto pochoutkou můžete snadno pohostit rodinu za pár minut.


3.4156x
35 min
3×

Postup přípravy

Játra nakrájíme na tenké plátky a několikrát je propláchneme ve studené vodě.Necháme je okapat nebo ubrouskem vysušíme.Pak je obalíme ve škrobové moučce nebo Solamylu.

Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Mladé cibulky omyjeme, cibulovou část rozkrájíme na kolečka a zelené natě na proužky.

Vepřová játra zprudka opékáme na rozpáleném oleji, přidáme nakrájený česnek a cibulky na kolečka.Společně chvíli opékáme .Okořeníme zázvorem,pálivou paprikou, přidáme lžičku cukru a 3 lžíce sójové omáčky.Před koncem smažení přisypeme zelenou cibulovou nať, nakrájenou na proužky a smažíme už jen chvíli, aby zelená nať úplně nepovadla.Pokrm můžeme opepřit a mírně přisolit.

Pikantní smažená vepřová játra podáváme s rýží nebo jen s tmavým pečivem. Zdobíme nakládanými feferonkami.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní smažená vepřová játra

Zpět na recept