Vaření.czReceptyPikantní smažená vepřová játra

Pikantní smažená vepřová játra

Játra připravená podle čínské kuchyně vás určitě nezklamou a touto pochoutkou můžete snadno pohostit rodinu za pár minut.


3.4156x
35 min
3×

Ingredience

6 stroužkůčesnek
sůl
1 lžičkacukr krupice
3 lžícesójová omáčka
2 lžičkyškrobová moučka
3 lžíceolej na smažení
3 ksjarní cibulka
1 lžičkamletý zázvor
500 gvepřová játra
mletý černý pepř
mletá pálivá paprika

na ozdobu

sterilovaná feferonka

příloha

rýže nebo chléb

Postup přípravy

Játra nakrájíme na tenké plátky a několikrát je propláchneme ve studené vodě.Necháme je okapat nebo ubrouskem vysušíme.Pak je obalíme ve škrobové moučce nebo Solamylu. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Mladé cibulky omyjeme, cibulovou část rozkrájíme na kolečka a zelené natě na proužky. Vepřová játra zprudka opékáme na rozpáleném oleji, přidáme nakrájený česnek a cibulky na kolečka.Společně chvíli opékáme .Okořeníme zázvorem,pálivou paprikou, přidáme lžičku cukru a 3 lžíce sójové omáčky.Před koncem smažení přisypeme zelenou cibulovou nať, nakrájenou na proužky a smažíme už jen chvíli, aby zelená nať úplně nepovadla.Pokrm můžeme opepřit a mírně přisolit. Pikantní smažená vepřová játra podáváme s rýží nebo jen s tmavým pečivem. Zdobíme nakládanými feferonkami.
user-icon

autor Dana

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pikantní smažená vepřová játra

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Čínská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena