Něco pro milovníky slaného pečiva. Recept z listového těsta.
Hodnocení
3.0
/ 5 (7x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Kmín
Drcený pepř
Sezamová semínka
Ostatní
Listové těsto1 balíček
Podle potřeby
Tuk na vymazání
Mouka na vysypání
Postup přípravy
Listové těsto rozválíme pomoučeném vále na tenký plát.
Takto připravené těsto posypeme solí, kmínem, pepřem a sezamovými semínky.
Rádýlkem těsto rovnoměrně rozkrájíme na úzké tyčinky, které klademe na připravený pomaštěný plech.
V rozehřáté troubě pečeme pikantní slanou chuťovku dozlatova. Hodí se i jako pohoštění.
Pre tých, ktorí "nemusia" rascu, ju nahrádzam nemletým makom. Úplne najkrajšie voňajú, keď ich posypem pizza korením a na záver vždy pridávam aj strúhaný syr. Vynikajúco vyzerajú, keď sú natáčané na malých trubičkách, ak ich treba napiecť ako sviatočné slané pečivo.
Mirky
trošku jinak
Já taky peču tyto slané dobrůtky. Na obměnu můžeme posypat gril.kořením, vegetou či jiným výraznějším kořením.