Pikantní rajčatová šťáva

Recept na rajskou pochoutku.


5.012x
90 min
1×

Postup přípravy

Zralá rajčata zbavíme bubáků (zbytky po stopce), nakrájíme na čtvrtky a dáme do hrnce dusit. Dusíme s bobkovým listem, menší oloupanou cibulí, novým kořením a celým pepřem. Nejlépe, když to koření a cibuli dáme do plátýnka nebo varné síťky, odpadne nám pracné vybírání. Až jsou rajčata rozvařená, vyjmeme pytlík s kořením a propasírujeme.

Do vzniklé šťávy přidáme ostatní ingredience a naplníme do skleniček, které sterilujeme 20 minut při teplotě 90 - 95 °C. Za hodinu je vše hotovo. Množství koření si můžete určit sami, ale tohle je odzkoušené, a je to tak akorát. Když vynecháme zázvor (nedoporučuji), tak přidáme pepř, ale už to není ono.

Pikantní rajčatovou šťávu pijeme vychlazenou s džinem nebo s vodkou v poměru 3:1. Samostatně je výborná na zažívací trakt, údajně proti rakovině žaludku a střev, to nemám ověřeno. Obojí způsob je dobrý. Už jsem vložil podobný recept na tyto stránky, ale tenhle je víc vymakaný.
user-icon

autor ronald


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní rajčatová šťáva

Zpět na recept