česnek | ||
olej | ||
máslo | ||
hořčice | ||
4 ks | pstruh | |
200 g | žampiony | |
1 dl | červené víno | |
zelená petrželka | ||
150 g | tvrdý sýr | |
pepř a sůl | ||
80 g | slanina uzená |
Ze pstruhů připravíme filety. Kůži z nich nestahujeme. Na jemné kostičky nakrájíme sýr a část slaniny. Osolíme, opepříme a v misce smícháme s troškou oleje a červeného vína. Přidáme drobně nasekanou zelenou petrželku, prolisovaný česnek (podle chuti - můžeme vynechat) a na másle podušené žampiony nakrájené na drobné kousky.
Filety ze pstruhů osolíme a stranu bez kůže potřeme hořčicí a poklademe slabou vrstvou připravené směsi. Maso stočíme a závitky upevníme párátky nebo kovovými grilovacími jehlami. V pekáčku rozpustíme na oleji trochu slaniny nakrájené na plátky. Přidáme stočené filety a každý závitek proklademe plátkem másla. Podlijeme troškou červeného vína a pečeme asi 30 minut. Maso během pečení šťávou přelijeme.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena