Vaření.czReceptyPikantní pomerančová marmeláda

Pikantní pomerančová marmeláda

Pikantní marmeláda nejen na pečivo, ale třeba i do omáček ke zvěřině.


4.47x
0

Postup přípravy

Pomeranče důkladně omyjeme a vymačkáme z nich šťávu. Zbylou vymačkanou dužninu nakrájíme na proužky a zavážeme je do kousku bílého plátna, utěrky nebo gázy. Šťávu a pokrájené pomeranče zalijeme 2,5 litry převařené vody a přes noc necháme v porcelánové nebo skleněné nádobě máčet. Druhý den ovoce se šťávou vaříme v silnostěnném kastrolu asi 2 hodiny na mírném plameni doměkka. Pak přisypeme cukr a vaříme další půlhodinku. Že je marmeláda hotová poznáme tak, že když trochu kápneme na vychlazený talířek, začne marmeláda ihned rosolovatět. Pak pomerančovou marmeládu nalijeme do sterilizovaných sklenic, zavíčkujeme a uložíme do chladu. Pikantní pomerančovou marmeládu podáváme podle chuti.
user-icon

autor miklis

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pikantní pomerančová marmeláda

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena