Pikantní pivní guláš

Jeden z mnoha receptů, jak připravit guláš s pivem.


3.37x
120 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
2 kscibule
120 grajčatový protlak
1 lžícehladká mouka
1 lžičkadrcený kmín
0.5 lsvětlé pivo
200 gprorostlá slanina
1 lžičkamletá sladká paprika
1 lžičkamletá pálivá paprika
500 ghovězí zadní maso
1 lžičkasušená majoránka

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

brambory
hovězí vývar

Postup přípravy

Hovězí maso nakrájíme na kostky (čím menší, tím rychleji se maso uvaří), oloupanou středně velkou cibuli nakrájíme na jemno. Prorostlou slaninu nakrájíme na malé kostičky a česnek rozdrtíme čepelí nože. Ve větším hrnci necháme osmažit slaninu a poté, co pustí tuk, vložíme rozdrcený česnek a nakrájenou cibuli, za občasného promíchání čekáme, až zesklovatí. Poté přidáme kmín a maso, které necháme osmažit ze všech stran. Jakmile je maso osmažené, přidáme sůl a pepř, zaprášíme jej moukou a necháme zapražit. Dále do hrnce přidáme protlak, papriku sladkou a pálivou, majoránku a vše ihned zalijeme pivem. Dolijeme do požadovaného objemu hovězím vývarem a vaříme, dokud maso nezměkne. Podle potřeby doléváme guláš vývarem a nakonec zahustíme nastrouhanou bramborou. Hotový pikantní pivní guláš dochutíme podle potřeby kořením, které jsme použili při vaření guláše. Pikantní pivní guláš podáváme s oblíbenou přílohou - chlebem, knedlíkem apod.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pikantní pivní guláš

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena