Pikantní paštika

Selská paštika překvapí jistě vaše hosty, je jen trošku náročnější na přípravu i čas.


2.9864x
160 min

Ingredience

200 gslanina
- -česnek
- -sůl
1 lžícesmetana
- -tymián
- -pepř mletý
350 gmaso vepřové
3 ksšalotka
- -list bobkový
150 gmaso telecí
3 lžícekoňak
350 gjátra vepřová
200 gšpek
100 gjazyk uzený
- -koření nové mleté

Postup přípravy

Maso očistíme a nasekáme nahrubo, špek a uzený jazyk nakrájíme na kostičky. Šalotku, utřený česnek, ostatní koření i koňak přidáme k masu a vše promícháme.Plátky slaniny vyložíme pečící formu, a pak do ní masovou směs rovnoměrně navrstvíme. Tu zakryjeme bobkovým listem a znovu slaninou. Formu přikryjeme alobalem a dáme do pečící nádoby s vodou, jež by měla sahat do půlky výšky formy. Během dvouhodinového pečení ji doléváme. Slijeme šťávu a paštiku přes nový alobal zatížíme. Chladíme ji při pokojové teplotě, poté necháme zatuhnout v ledničce. Paštiku krájíme na plátky a podáváme.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní paštika

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.