Pikantní paštika

Selská paštika překvapí jistě vaše hosty, je jen trošku náročnější na přípravu i čas.


2.9864x
160 min

Ingredience

200 gslanina
- -česnek
- -sůl
1 lžícesmetana
- -tymián
- -pepř mletý
350 gvepřové maso
3 ksšalotka
- -bobkový list
150 gtelecí maso
3 lžícekoňak
350 gvepřová játra
200 gšpek
100 gjazyk uzený
- -nové koření mleté

Postup přípravy

Maso očistíme a nasekáme nahrubo, špek a uzený jazyk nakrájíme na kostičky. Šalotku, utřený česnek, ostatní koření i koňak přidáme k masu a vše promícháme.Plátky slaniny vyložíme pečící formu, a pak do ní masovou směs rovnoměrně navrstvíme. Tu zakryjeme bobkovým listem a znovu slaninou. Formu přikryjeme alobalem a dáme do pečící nádoby s vodou, jež by měla sahat do půlky výšky formy. Během dvouhodinového pečení ji doléváme. Slijeme šťávu a paštiku přes nový alobal zatížíme. Chladíme ji při pokojové teplotě, poté necháme zatuhnout v ledničce. Paštiku krájíme na plátky a podáváme.
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pikantní paštika

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena