Pikantní omáčka s mletým masem a rajčaty

Pikantní omáčka z mletého hovězího masa s rajčaty hráškem a kapiemi.


4.020x
60 min

Postup přípravy

Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kapie očistíme, podélně rozkrojíme na poloviny a zbavíme jadérek. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Ze sójové omáčky, vývaru a solamylu umícháme zálivku.

V kastrolu na oleji necháme zesklovatět cibuli a česnek. Pak po částech přidáváme mleté hovězí maso, které za stálého míchání ze všech stran opečeme. Jakmile maso změní barvu vmícháme rozdrcené chilli papričky, sladkou mletou papriku, sůl a pepř. Vše podlijeme vývarem a pivem, přidáme rajčata a kusy kapií, kastrol zakryjeme poklicí a zvolna dusíme. Když je maso dostatečně měkké, kapie vyjmeme a odložíme stranou. Nyní do masové směsi přidáme mražený hrášek, který krátce povaříme a omáčku zahustíme sójovou zálivkou.

Pikantní omáčku z mletého masa rozdělíme na porce, ozdobíme kouskem kapie a podáváme s těstovinami.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní omáčka s mletým masem a rajčaty

Zpět na recept