Pikantní olivy

Chuťovka z oliv. Recept uplatníme i při pohoštění a ke slavnostním příležitostem.


3.416x
10 min

Postup přípravy

Menší hrstku lístků bazalky jemně nasekáme, česnek utřeme s trochou soli nebo prolisujeme. Chilli papriku nakrájíme na kroužky nebo na kousky. Vše promícháme s olivovým olejem.
Bylinkový olej můžeme připravit i s předstihem.

Zakoupené olivy s mandlí scedíme a necháme okapat. Promícháme se směsí oleje, bazalky, česneku a kapie. Můžeme ještě ochutit pepřem.

Pikantní olivy necháme uležet. V lednici vydrží i několik dní. Můžeme je podávat samotné nebo jako chuťovku - třeba k obložené studené míse.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní olivy

Zpět na recept