Pikantní mletý biftek

Bifteky z ochuceného mletého zadního hovězího masa připravujeme na pánvi nebo grilu a podáváme se zeleninovými saláty a pečivem.


4.323x
45 min
1×

Ingredience

4 stroužkyčesnek
2-3 ksvejce
4 lžícekečup
2 lžíceolivový olej
1 ksvelká cibule
4 lžíceškorobová moučka
600 ghovězí kýta
2 lžičkyostrá hořčice

podle chuti

sůl
1 lžičkapesto
1 lžičkachilli koření
drcený kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek oloupeme, pokrájíme a umeleme spolu s masem. Umlete maso osolíme, opepříme, ochutíme chilli kořením a drceným kmínem. Promícháme s kečupem, hořčicí, pestem a vejci. Zjemníme olejem, zahustíme škrobovou moučkou a necháme v chladu 2 hodiny rozležet. Z masové směsi tvoříme placičky - biftečky, které zvolna opečeme na malém množství oleje z obou stran dozlatova. Pikantní mleté biftečky podáváme s bramborovou kaší nebo vařeným bramborem a zeleninovými saláty. Výborně chutnají připravené na grilu. V tom případě mleté bifteky podáváme s nejrůznějšími dipy a pečivem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pikantní mletý biftek

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena