Pikantní marinovaná vepřová krkovice

Ostré a vynikající jídlo. Pochutná si každý chlap! Příprava podle uvedeného receptu je snadná a výsledek opravdu stojí za to, pikantní chuť vás dostane!


4.36x
45 min
1×

Ingredience

1 ksčervená paprika
1 ksčervená kapie
400 gvepřová krkovice
6 lžicsladká chilli omáčka

marináda

10 gsůl
1 kscitron
10 gdrcený pepř
4 lžíceextra panenský olivový olej

Postup přípravy

Vepřovou krkovici nakrájíme asi na 1 cm silné plátky, naklepeme jemně paličkou nebo hřbetem ruky a naložíme do marinády. Střídavě do misky dáváme lžíci olivového oleje, plátek krkovičky, na něj vymačkáme pár kapek citronu, trochu nahrubo mletého pepře a špetku soli. Postup opakujeme. Maso necháme odležet v ledničce přes noc.

Druhý den rozpálíme grilovací pánev (můžeme použít i na venkovní gril) a krkovici grilujeme na každé straně 6 - 8 minut.

Mezitím zbavíme červenou papriku a kapii semen, pokrájíme na proužky asi 1 cm silné a 5 cm dlouhé. Když vyjmeme z grilovací pánve maso, vložíme do ní nakrájené papriky s kapii a grilujeme přibližně 1 minutu. Potom přidáme do pánve 6 lžic sladké thajské chilli omáčky a další půlminutu až minutu spolu se zeleninou prohřejeme. Pokud budeme dělat krkovici na venkovním grilu, potom kapii a papriku pokrájíme jen podélně na čtvrtky, ogrilujeme a omáčku přidáme až k jídlu studenou.

Pikantní marinovanou vepřovou krkovici servírujeme na talíře, přidáme horkou omáčku s kapiemi a paprikou. Nejlépe se jako příloha hodí rýže, venku doporučuji podávat s chlebem.
user-icon

autor Šmodrcha


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní marinovaná vepřová krkovice

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.