Pikantní kuřecí špíz

K pikantním špízům pro otrlé jazýčky se nejlépe hodí vařené či americké brambory. Nejlepší je na recept zkombinovat červené a zelené chilli papričky.


2.894x
60 min

Postup přípravy

Kuřecí prsa nakrájíme na kostky o velikosti asi 3x3 cm. Plátky slaniny na šířku rozpůlíme. Papričky nakrájíme na přibližně centimetrová kolečka.

Připravíme si špejle nebo kovové jehly, na které budeme napichovat kousky kuřecího masa ovinuté slaninou střídavě s kolečky papriky. Takto pokračujeme, dokud máme suroviny. Pokud zbydou papričky, nakrájíme je na drobné kostičky a použijeme je do omáčky.

Omáčku si připravíme z rajského protlaku, kečupu, feferonkové pasty a případně i z chilli papriček.

Špízy dáme na lehce vymaštěný plech a polijeme je rajskou omáčkou. Pečeme je při 150 °C asi 30 - 40 minut.

Pikantní kuřecí špíz podáváme horký a brambory v jakékoliv úpravě. Na zajedení pálivé chuti mějte připraven nějaký chutný moučník.
user-icon

autor Sarkak


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní kuřecí špíz

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.