Pikantní kuřecí prsa na roštu

Marinovaná kuřecí prsa připravujeme na roštu a podáváme s pikantním zeleninovým krémem.


4.825x
45 min

Postup přípravy

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a rukou lehce naklepeme. Vložíme do marinády a necháme 24 hodin rozležet. Marinádu připravíme smícháním jogurtu a oleje se solí, pepřem, chilli kořením, sladkou paprikou a mletým zázvorem.

Připravíme si pikantní zeleninový krém. Řapíkatý celer oloupeme a nakrájíme na kousky. Feferonky očistíme od jadérek a česnek sloupneme. Rajčata spaříme a oloupeme. Petrželku jemně usekáme. Všechny suroviny rozmixujeme s olejem a dochutíme pestem, solí a pepřem.

Na rozpáleném roštu nebo na pánvi s malým množstvím oleje maso opečeme z obou stran doměkka.

Kuřecí prsa připravená na roštu podáváme s ostrým zeleninovým krémem. Vhodnou přílohou jsou opečené nebo vařené brambory, případně pečivo podle chuti.

user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní kuřecí prsa na roštu

Zpět na recept