Vaření.czReceptyPikantní kuřecí prsa na roštu

Pikantní kuřecí prsa na roštu

Marinovaná kuřecí prsa připravujeme na roštu a podáváme s pikantním zeleninovým krémem.


4.825x
45 min

Ingredience

4 plátkykuřecí prsa

krém

1 stroužekčesnek
50 mlolej
3 řapíkyceler
2 ksrajče
3 ksfeferonka
1 hrstpetrželová nať
1 lžícebazalkové pesto

marináda

3 lžíceolej
200 mlbílý jogurt
1 špetkamletý zázvor
0.5 lžičkymletá sladká paprika
0.5 lžičkymleté chilli koření

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a rukou lehce naklepeme. Vložíme do marinády a necháme 24 hodin rozležet. Marinádu připravíme smícháním jogurtu a oleje se solí, pepřem, chilli kořením, sladkou paprikou a mletým zázvorem. Připravíme si pikantní zeleninový krém. Řapíkatý celer oloupeme a nakrájíme na kousky. Feferonky očistíme od jadérek a česnek sloupneme. Rajčata spaříme a oloupeme. Petrželku jemně usekáme. Všechny suroviny rozmixujeme s olejem a dochutíme pestem, solí a pepřem. Na rozpáleném roštu nebo na pánvi s malým množstvím oleje maso opečeme z obou stran doměkka. Kuřecí prsa připravená na roštu podáváme s ostrým zeleninovým krémem. Vhodnou přílohou jsou opečené nebo vařené brambory, případně pečivo podle chuti.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní kuřecí prsa na roštu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena