Pikantní kuřecí prsa na roštu

Marinovaná kuřecí prsa připravujeme na roštu a podáváme s pikantním zeleninovým krémem.


4.825x
45 min

Postup přípravy

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a rukou lehce naklepeme. Vložíme do marinády a necháme 24 hodin rozležet. Marinádu připravíme smícháním jogurtu a oleje se solí, pepřem, chilli kořením, sladkou paprikou a mletým zázvorem.

Připravíme si pikantní zeleninový krém. Řapíkatý celer oloupeme a nakrájíme na kousky. Feferonky očistíme od jadérek a česnek sloupneme. Rajčata spaříme a oloupeme. Petrželku jemně usekáme. Všechny suroviny rozmixujeme s olejem a dochutíme pestem, solí a pepřem.

Na rozpáleném roštu nebo na pánvi s malým množstvím oleje maso opečeme z obou stran doměkka.

Kuřecí prsa připravená na roštu podáváme s ostrým zeleninovým krémem. Vhodnou přílohou jsou opečené nebo vařené brambory, případně pečivo podle chuti.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní kuřecí prsa na roštu

Zpět na recept