Pikantní kuřecí polévka

Jednoduchý recept na polévku z kuřecího masa.


5.09x
60 min

Postup přípravy

Kuře vykostíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky. Dáme je do misky s nakrájenými cibulkami, pažitkou a najemno nasekaným česnekem. Přidáme špetku pepře, peperončíno, sojovou omáčku a důkladně promícháme.

Kosti z kuřete dáme vařit do 5 šálků studené vody, vaříme 1 hodinu.

Na hluboké pánvi důkladně orestujeme nakrájenou kuřecí směs, restujeme, dokud nebudou kuřecí kousky pěkně zlatavé.

Kuřecí bujon z kostí scedíme přes čisté plátno, přidáme vodu, abychom měli 1 litr, a dodáme orestovanou kuřecí směs. Vaříme, dokud kuřecí maso nebude celkem měkké. Dochutíme solí a pepřem.

Pikantní kuřecí polévku podáváme teplou se zvlášť uvařenými polévkovými těstovinami. Těstoviny zvolíme podle naší chuti.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní kuřecí polévka

Zpět na recept