Pikantní kuře

Výborný recept na pečené kuře připravené trochu jinak. Kuře naložíme před pečením do nálevu ze soli, cukru a vody.


4.47x
160 min

Postup přípravy

Celková příprava trvá trochu déle, protože se kuře nakládá do láku. Pěkné větší kuře očistíme a vypereme ve studené vodě. Z vody, soli a cukru rozmícháme lák a kuře do něj ponoříme alespoň přes noc. Kuře musí být úplně ponořené, a tak množství láku závisí na velikosti nebo množství kuřat.

Druhý den kuře vyjmeme a necháme oschnout a už nesolíme, protože sůl je obsažena v láku. Kuře naplníme nádivkou z rohlíků, uzeniny a vajec. Pod kůži na prsou vložíme plátek másla na zjemnění. Na pekáč nakrájíme kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer) na větší nudličky, aby se kuře nepřichytlo k pekáči. Ještě dáme trochu másla, aby se nám vytvořil chutný výpek.

Kuře posypeme grilovacím kořením, nejdříve po jedné a po otočení i po druhé straně, přiměřeně podléváme. Jelikož je kuře většího rozměru, pečeme pozvolna po obou stranách asi 1 hodinu a 45 minut. Během pečení kuře poléváme výpekem.

Pikantní kuře po upečení kuře naporcujeme a podáváme s brambory nebo rýží.
user-icon

autor alex


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní kuře

Zpět na recept