Pikantní kuře

Výborný recept na pečené kuře připravené trochu jinak. Kuře naložíme před pečením do nálevu ze soli, cukru a vody.


4.47x
160 min

Ingredience

200 gmáslo
1.4 kgkuře
300 gkořenová zelenina

nálev

250 gcukr
125 gsůl
1.5 lvoda

podle chuti

sůl
grilovací koření

nádivka

2 ksvejce
100 guzenina
3 ksrohlík

Postup přípravy

Celková příprava trvá trochu déle, protože se kuře nakládá do láku. Pěkné větší kuře očistíme a vypereme ve studené vodě. Z vody, soli a cukru rozmícháme lák a kuře do něj ponoříme alespoň přes noc. Kuře musí být úplně ponořené, a tak množství láku závisí na velikosti nebo množství kuřat. Druhý den kuře vyjmeme a necháme oschnout a už nesolíme, protože sůl je obsažena v láku. Kuře naplníme nádivkou z rohlíků, uzeniny a vajec. Pod kůži na prsou vložíme plátek másla na zjemnění. Na pekáč nakrájíme kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer) na větší nudličky, aby se kuře nepřichytlo k pekáči. Ještě dáme trochu másla, aby se nám vytvořil chutný výpek. Kuře posypeme grilovacím kořením, nejdříve po jedné a po otočení i po druhé straně, přiměřeně podléváme. Jelikož je kuře většího rozměru, pečeme pozvolna po obou stranách asi 1 hodinu a 45 minut. Během pečení kuře poléváme výpekem. Pikantní kuře po upečení kuře naporcujeme a podáváme s brambory nebo rýží.
user-icon

autor alex

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pikantní kuře

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena