Pikantní košér cizrnové placičky

Velice chutné a zdravé cizrnové placky. Recept plný bylinek.


5.013x
45 min
1×

Ingredience

těstíčko

1 lžičkačesnek
1 špetkasůl
2 ksvejce
1 hrnekstrouhanka
1 hrnekcizrna
1.5 lžičkymletý kmín
0.5 lžičkykayenský pepř
0.4 hrnkučerstvá petrželka

omáčka

0.5 stroužkučesnek
1 svazečekpetrželka
1 lžičkacitronová šťáva
1 lžícemletý koriandr
4 lístkyčerstvá máta
1 svazečekčerstvá pažitka
4 lžícesezamová pasta

Postup přípravy

Cizrnu vsypeme do mísy a přelijeme ji 2 litry studené vody. Zakryjeme utěrkou a cizrnu necháme přes noc namočenou. Poté vylijeme vodu a cizrnu usušíme v utěrce.

Do mixéru dáme cizrnu, sekanou petrželku, vejce, kmín, sůl, kayenský pepř a česnek. Vše mixujeme, dokud nám nevznikne pasta podobné sypké textury jako kuskus. Směs přendáme do mísy a vidličkou vmícháme 1/2 hrnku strouhanky. Dáme na 30 minut do lednice.

Pánev naplníme slunečnicovým olejem (asi 3,5 cm) a dáme ho rozehřát. Ze směsi děláme placičky (asi 3 lžíce směsi na jednu placičku) a obalujeme ve zbylé strouhance. Cizrnové placičky smažíme dozlatova a pokládáme na ubrousky.

Na omáčku smícháme sezamovou pastu, 2 lžíce nasekaných bylinek a koření, přidáme pár kapek citronové šťávy, česnek, sůl a pepř podle chuti. Pro řidší konzistenci přidáme pár kapek vody.

Pikantní košér cizrnové placičky podáváme s omáčkou a ledovým salátem s rukolou.
user-icon

autor Anna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní košér cizrnové placičky

Zpět na recept