Pikantní koláče Karibik

Koláč tentokráte slaný, který se báječně hodí k posezení u sklenky vína.


3.1148x
45 min

Postup přípravy

Hrášek necháme zvolna rozmrazit. Uzené maso nakrájíme na kostičky, ananas na malé kousky a sýr jemně nastrouháme.

Sýr spojíme se zakysanou smetanou, ochutíme mletým pepřem, přidáme uzené maso, ananas, hrášek a vymícháme směs, kterou budeme koláčky plnit.

Z listového těsta vyválíme pláty, ze kterých krájíme čtverce. Ty potom rozdělíme na polovinu. Jednu necháme celou, z druhé vykrájíme tvořítkem tvaru květu středy. Získáme tak stejné množství základů koláčů, vrchních dílů a samostatných květů.

Vejce rozklepneme a odělíme žloutek od bílku. Bílkem potřeme celé čtverce a přiklopíme na ně čtverce vykrojené. Koláče a květy klademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme je žloutkem rozšlehaným se šlehačkou a posypeme sezamem.

Do středu koláčků navršíme připravenou náplň a dáme péct do vyhřáté trouby na 200°C. Samostatné květy pečeme 12 až 15 minut, plněné koláče celkem asi 20 minut.

Pikantní koláče Karibik servírujeme se sklenkou dobrého vína.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní koláče Karibik

Zpět na recept