Vaření.czReceptyPikantní játrová paštika

Pikantní játrová paštika

Výborná pomazánka na pečivo, jako chuťovka nebo jako sváteční předkrm.


2.99x
60 min

Postup přípravy

Maso očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. Šunku nakrájíme na kostičky. Na másle osmahneme cibuli dozlatova, ale aby se nám nespálila. Přidáme též půl sklenice vody. Játra necháme osmahnout společně s cibulí. Přidáme šunku a základ paštiky ochutíme solí, pepřem, rozmarýnem a přelijeme polovinou sklenky marsaly nebo jiného suchého likéru. Jakmile jsou játra uvařená, dáme směs bez šťávy do mixéru. Přidáme jednu housku namočenou v mléce a dobře vymačkanou. A také i máslo. Játrovou paštiku necháme dobře rozmixovat. Játrovou paštiku rozprostřeme do obdélníkové formy vyložené pečícím papírem. Pikantní játrovou paštiku necháme ztuhnout v lednici asi 24 hodin. Potom ji přemístíme na podnos a libovolně ozdobíme. Třeba želatinou.
user-icon

autor Veruska45

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pikantní játrová paštika

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena