Jatýrka přelitá hustou omáčkou z rajčat, která je okořeněná chilli omáčkou.
Hodnocení
3.0
/ 5 (800x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
- -
česnek
- -
olej
- -
sůl
4 ks
rajčata
3 ks
cibule
- -
mletý pepř
- -
paprika mletá
- -
chilli omáčka
800 g
vepřová játra
4 dl
tokajské víno
Postup přípravy
Cibuli, česnek a rajčata nakrájíme na drobné kostičky, orestujeme na oleji a zalijeme červeným vínem. Přidáme chilli omáčku, mletou papriku, osolíme, opepříme a necháme povařit. Očištěný a odblaněná játra nakrájíme na plátky, posypeme drceným pepřem a paprikou, zprudka opečeme na oleji a teprve potom osolíme. Na talíře nalijeme trochu omáčky, na ni rozdělíme játra a podáváme s bílým pečivem.