Pikantní játra na houbách

Vepřová játra s čerstvě nasbíranými houbami můžeme připravit na způsob gulášku. Recept je vhodný pro chalupáře, milovníky hub a pikantních jídel.


4.413x
45 min
2×

Postup přípravy

Játra odblaníme, očistíme, nakrájíme na kostky a opepříme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a sloupnutý česnek nakrájíme nadrobno. Čerstvé lesní houby očistíme a nakrájíme na menší kousky.

Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek. Pak přidáme houby a špetku drceného kmínu, pepř, sůl a vše za stálého míchání na mírném ohni opékáme asi 10 minut. Nyní k houbové směsi přidáme játra a jakmile zbělají, přisypeme obě papriky, vše krátce orestujeme a vmícháme rajský protlak. Přidáme bobkový list a směs podlijeme malým množstvím vývaru. Zakryté dusíme tak dlouho, dokud játra nebudou zcela hotová, ale ne tvrdá. Proto pokrm hlídáme, neboť delší úpravou by mohla játra ztvrdnout. Nakonec směs podle potřeby dochutíme a podáváme.

Pikantní játra na houbách rozdělíme na porce a posypeme nasekanou natí jarní cibulky. Chutnou přílohou jsou špagety nebo bageta.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní játra na houbách

Zpět na recept