Pikantní jahodový salát

Salát z čerstvých jahod. Recept s opravdu pikantní chutí, jahody připravené netradičně.


3.76x
30 min
1×

Postup přípravy

Jahody důkladně umyjeme a překrojíme na půlky.

Připravíme si nálev. V hrnečku smícháme balzamikový ocet, olivový olej, čerstvě vymačkanou pomerančovou šťávu. Dochutíme medem a krátce (bude stačit 1 - 2 minuty) povaříme. Nálev necháme krátce vychladit.

Na připravené jahody přelijeme nálev a posypeme čerstvě namletým kořením. Vybíráme své oblíbené, které používáme třeba při přípravě vánočního cukroví (anýz, skořice). Přikryjeme a necháme pár hodin odstát.

Mezitím očistíme zázvor a najemno jej nastrouháme.

Jahody rozdělíme na talířky, posypeme strouhaným zázvorem a nakonec můžeme dozdobit lístky máty.


user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní jahodový salát

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.