Pikantní hovězí plátky

Recept na téměř bezpracné dušené plátky.


4.812x
75 min
4×

Ingredience

1 lžícemáslo
2 lžícesádlo
2 dlvoda
1 lžícevegeta
3 lžíceostrý kečup
4 plátkyhovězí plátky

podle potřeby

sůl
1-2 ksvejce
strouhanka
mletý pepř
chilli koření

Postup přípravy

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme strouhankou a obalíme v rozšlehaném vejci. Maso zprudka osmahneme z obou stran v rozehřátém oleji. V tlakovém hrnci rozehřejeme máslo a sádlo, přidáme kečup, hořčici, vegetu a vložíme plátky masa. Vše zalijeme vodou a přidáme chilli koření. Pikantní vepřové plátky dusíme 20 minut. Podle chuti můžeme k masu udělat sos. Plátky vyjmeme, šťávu zahustíme podle potřeby jíškou nebo jen moukou. Pikantní hovězí plátky podáváme s přílohou podle chuti a přeléváme sosem. Plátky můžeme použít hovězí i vepřové. Záleží na chuti.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní hovězí plátky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena