Pikantní hovězí pečeně na rajčatech

Pikantní hovězí pečeně inspirovaná americkou kuchyní.


4.639x
160 min
1×

Postup přípravy

Maso očistíme, potřeme olejem, opepříme a ochutíme mletým chilli kořením. Takto ochucené maso zabalíme do fólie a necháme v chladu nejméně 10 hodin odležet.

Před vlastní přípravou masa oloupeme a jemně usekáme cibuli a česnek. Zelenou papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Křen oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Citron řádně omyjeme a nakrájíme na dílky.

V pekáči na oleji zprudka opečeme maso do zlatohnědé barvy. Maso vyjmeme a uchováme na teple. Na výpeku necháme zpěnit cibuli, česnek a nakrájenou papriku. Vše zaprášíme moukou a krátce orestujeme. Potom do pekáče vrátíme opečené maso, vmícháme loupaná rajčata, dílky citronu a strouhaný křen. Osolíme, podlijeme vývarem a zakryté zvolna pečeme v troubě při střední teplotě asi 2 - 2,5 hodiny doměkka. Vzniklou středně hustou omáčku při pečení podle potřeby ředíme vývarem.

Pikantní hovězí pečeni na rajčatech nakrájíme na plátky a podáváme s dušenou rýží nebo opečeným bramborem.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní hovězí pečeně na rajčatech

Zpět na recept