Vaření.czReceptyPikantní hovězí guláš se šalotkou

Pikantní hovězí guláš se šalotkou

Osvědčená tradiční klasika naší kuchyně. Vyzkoušejte pikantnější recept!


1.735x
120 min

Ingredience

6 stroužkůčesnek
1 lžičkasůl
500 gcibule
2 ksfeferonka
1 ksšalotka
1-2 lžícehladká mouka
0.5 lžičkydrcený kmín
500 ghovězí kližka
1 lžícerajský protlak
1 balíčekmletá sladká paprika
1 lžícegulášové koření

podle chuti

sůl
majoránka
vegeta
mletý černý pepř

Postup přípravy

Hovězí kližku omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. V kastrolu si rozpálíme sádlo a přidáme nakrájenou cibuli. Necháme zesklovatět a přidáme kostky masa. Maso zarestujeme, osolíme, opepříme a přidáme lžíci rajského protlaku, sáček sladké mleté papriky, drcený kmín, gulášové koření, česnek na plátky a feferonky. Vše promícháme a podlijeme vodou. Pikantní hovězí guláš přikryjeme poklicí a pozvolna necháme dusit 90 - 120 minut. Měkké maso vyjmeme, výpek necháme zredukovat a zlehka zahustíme hladkou moukou nebo rozmočeným chlebem. Zvolna necháme povařit. Jestliže chceme šťávu hladkou, pak ji propasírujeme přes cedník. Dochutíme šťávu majoránkou a vegetou. Pikantní hovězí guláš se šalotkou servírujeme jako hlavní chod s houskovým knedlíkem nebo jako večeři podáváme s chlebem. Nakonec guláš na talíři posypeme šalotkou nakrájenou na kolečka.
user-icon

autor Renegene

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pikantní hovězí guláš se šalotkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena