Vaření.czReceptyPikantní dýňová polévka

Pikantní dýňová polévka

Recept na chuťově výraznou dýňovou polévku ozdobenou dýňovými semínky.


3.02x
35 min
1×

Ingredience

1 lžičkacukr
2 stroužkyčesnek
600 mlvývar
2 lžícemáslo
1 kscibule
1 ksmrkev
1 ksdýně
1 lžícekari koření
220 mlsmetana ke šlehání

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

na ozdobu

pažitka
šlehačka
chilli paprička
dýňová semínka
červená paprika

Postup přípravy

Cibuli a česnek nakrájíme na jemno. Mrkev nakrájíme nahrubo a dýni nakrájíme na kousky. V hlubokém hrnci rozpustíme máslo a orestujeme na něm cibuli a česnek. Přidáme dýni a osmahneme, přidáme mrkev a dochutíme kari kořením a cukrem. Zalijeme vodou a nebo nejlépe vývarem. Vaříme cca tak 15 minut podle zeleniny, dokud nebude měkká. Poté vše rozmixujeme mixérem. Přidáme smetanu a znovu promícháme. Nakonec pikantní dýňovou polévku dochutíme solí, pepřem a necháme chvíli vařit (cca 5 - 10 minut). Pikantní dýňovou polévku podáváme s dýňovými semínky a nakrájenou chilli papričkou pro lepší chuť. Můžete také na konci pokapat dýňovým olejem pro výraznější chuť a ozdobit kouskem šlehačky, kterou můžeme posypat pažitkou a červenou paprikou, která je nakrájená na hodně slabé proužky ve stejné úrovni s pažitkou. K dýňové polévce přidáme ještě dva opečené tousty. Nebo můžeme místo šlehačky, pažitky a papriky vložit na polévku pouze bazalku a podávat ji s toasty, záleží pouze na chuti.
user-icon

autor LooLLa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní dýňová polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena