Pikantní cuketa

Pasta vhodná na topinky, ale především pod maso.


4.48x
120 min
1×

Postup přípravy

Starší cuketu oloupeme. Mladou jen prořízneme, větší cuketu pomocí lžíce vyškrábneme - odstraníme měkký střed s jádry. Zeleninu včetně cukety očistíme a nasekáme.

Cibuli osmahneme na sádle. Přidáme cuketu, koření, česnek, sójovou omáčku a vegetu. Na mírném ohni dusíme asi 50 minut. Nakonec přidáme rajský protlak a dusíme ještě 5 minut. Ještě horkou pikantní cuketu plníme do skleniček a sterilujeme na 85 °C asi 20 minut. Pak skleničky otočíme a necháme vychladnout.

Když dáme celou skleničku pikantní cukety pod maso, již není nutné jinak dochucovat, ani dávat cibuli. Výborné jsou kuřecí řízky, které před obalováním potřeme pastou a místo solí.

user-icon

autor sikilen


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní cuketa

Zpět na recept