Pikantní bůček

I když vepřový bůček není zdravé jídlo, jednou za čas si ho jistě dopřát můžeme. Tato varianta je opravdu ostrá.


3.070x
60 min
1×

Ingredience

sůl
2 lžícesádlo
1 kgvepřový bok

marináda

15 stroužkůčesnek
1 lžičkavegeta
1 lžičkagrilovací koření
1 lžičkamletý bílý pepř
1 lžičkakari koření
1 lžičkasójová omáčka
1 lžičkachilli koření
1 lžičkatabasco

Postup přípravy

Vepřový bok omyjeme, osušíme a jemně osolíme. Na sádle bůček upečeme doměkka v předehřáté troubě na 220°C. Česnek oloupeme a prolisujeme, přimícháme k němu veškeré koření, sójovou omáčku a vše vymícháme na kašičku. Kořeněnou směsí potřeme upečený a vychladlý bůček, zabalíme do alobalu a necháme 3 dny v lednici rozležet. Po třech dnech krájíme pikantní bůček na tenké plátky a podáváme s čerstvým pečivem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pikantní bůček

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena