Pikantní bezový kompot

Výborný recept na kompot z bezu.


4.819x

Postup přípravy

Zralý bez i se stopkami očistíme a umyjeme, bobule obereme a necháme na sítku odkapat.

Vodu s cukrem, citronovou kůrou, hřebíčky a skořicí chvíli povaříme a přecedíme. Opět uvedeme do varu a do vřícího roztoku vložíme odkapaný bez. Necháme povařit, potom odstavíme a necháme do druhého dne v chladu. Potom opět uvedeme do varu a horké plníme do sklenic, které rychle uzavřeme. Pikantní bezový kompot zabalíme do deky a necháme vychladnout.

Pikantní bezový kompot podáváme jako přílohu podle chuti.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní bezový kompot

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká