Úprava předem naporcovaných ryb není náročná. Vyzkoušejte amura na pikantním koření!
Hodnocení
4.5
/ 5 (65x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
6x
Ingredience
Příloha
Česnek3 stroužky
Sůl2 lžičky
Vejce2 ks
Majoránka2 lžíce
Cuketa1/2 ks
Brambor2 ks
Hrubá mouka5 lžic
Olej na smažení
Ostatní
Sůl1 lžíce
Máslo4 lžičky
Pálivá paprika1 špetka
Mletý černý pepř4 špetky
Koření na steak4 lžíce
Amur podkovy4 porce
Podle potřeby
Olivový olej
Postup přípravy
Porce amura dobře okořeníme, osolíme, posypeme pepřem a trochu pálivou paprikou. Zakapeme je olivovým olejem a necháme uležet.
Nastrouháme si cuketu a oloupanou bramboru, přidáme vejce, oloupaný a utřený česnek, sůl a majoránku. Zasypeme hrubou moukou a dobře promícháme.
Na rozpáleném oleji smažíme malé bramboráčky - cukeťáčky.
Zároveň si rozpálíme pekáček na úpravu ryby. Na dobře nahřátý pak poklademe porce amura a necháme je z jedné strany opékat. Jakmile začnou bělat okraje, porce otočíme a přikryjeme poklicí.
Před dopečením na každou porci přidáme lžičku másla. R
yba v kombinaci s bramboráčky možná někoho zaskočí, ale chutná velice dobře. A ryba naložená v pikantním koření především!