Piadina romagnola se šunkou a mozzarellou

Z kraje Emiglia romagna pochází chutné piadini. Náplň můžeme zvolit podle naší fantazie a chuti.


2.1127x
45 min

Postup přípravy

Do mísy dáme mouku, jedlou sodu, sádlo, teplou vodu, ve které jsme rozpustili sůl. Vody dáme tolik, aby se s těstem dobře pracovalo, ale nesmí být vodové. Musí být pevnější. Propracujeme, uděláme z těsta kouli a dáme stranou na 30 minut přikryté čistou utěrkou.

Těsto rozdělíme na 4 menší díly, asi 180 g jeden. Jeden kus má asi 25 cm. Na posypaném pracovním válu válíme placky 4 - 5 mm tlusté. Aby byly hezky kulaté, pomůžeme si třeba dortovou formou, kterou přitlačíme na vyvalené těsto a přebytečné kraje odstraníme. Piadina má být hezky souměrně kulatá.

Na teflonové pánvi opékáme piadiny asi 1 - 2 minutky z každé strany. Propíchneme je vidličkou, když se udělají bubliny, a stlačíme je.

Hotové piadiny naplníme po celé části na kolečka nakrájenou mozzarellou. Dáme na pánev, jakmile se rozteče, přidáme na plátky šunku, umytou rukolu, odstavíme a piadinu přehneme.

Piadinu romagnola se šunkou a mozzarellou podáváme teplou, třeba na svačinku.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Piadina romagnola se šunkou a mozzarellou

Zpět na recept