Petit pois - hrášek po francouzsku

Recept na hrášek upravený na francouzský způsob - pomalu dušený na salátových listech.


3.02x
25 min

Postup přípravy

Ve středně velkém hrnci rozpálíme olej a na velmi drobno nakrájenou šalotku osmažíme, až zezlátne. Na ni položíme velké vrchní listy ledového salátu a na ně nasypeme hrášek. Osolíme, opepříme a posypeme bazalkou.

Vše zalijeme zeleninovým nebo kuřecím vývarem, nádobu pevně přikryjeme a velmi pomalu vaříme na mírném ohni, až začne hrášek měknout. Bývá to asi 5 minut od dobu varu.

Měkký hrášek přendáme na nahřáté talíře a ihned podáváme. Někteří kuchaři odstraňují salátové listy, jiní je do hrášku jednoduše přimíchají. Díky dušení na salátových listech získá hrášek větší sladkost.

Petit pois - hrášek po francouzsku podáváme nejen jako přílohu.

Petit pois lze připravit z mraženého i čerstvého hrášku.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Petit pois - hrášek po francouzsku

Zpět na recept