Pestrý koláč

Koláč z lineckého těsta s pudingem, smetanou a drobným ovocem (maliny, rybíz, borůvky).


3.0116x
90 min

Postup přípravy

Mouku, tuk, 60 g cukru, vejce, sůl a 2 lžíce studené vody uhněteme na hladké linecké těsto. Zakryjeme je a dáme asi na 30 minut do chladničky.

Přebereme bobulové ovoce. Borůvky a rybíz opláchneme studenou vodou a osušíme. Rybíz potom stáhneme ze stopek.

Dortovou formu vymažeme tukem. Těsto do ní natlačíme a jeho okraj vytáhneme nahoru. Propícháme je vidličkou.

Pudingový prášek utřeme s 8 lžícemi mléka dohladka. Zbylé mléko, zbylý cukr a vanilkový cukr přivedeme k varu. Přidáme pudingový prášek a za stálého míchání krátce povaříme. Uvařený puding pak odstavíme a vmícháme do něj smetanu. Polovinu krému dáme na těsto. Rozdělíme na ně ovoce, přidáme zbylý krém a uhladíme.

Pečeme na 175 °C asi 50 minut. Potom necháme koláč na mřížce vychladnout. Nakonec jej ozdobíme ovocem a poprášíme moučkovým cukrem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pestrý koláč

Zpět na recept