Pestrý koláč

Koláč z lineckého těsta s pudingem, smetanou a drobným ovocem (maliny, rybíz, borůvky).


3.0116x
90 min

Ingredience

125 gborůvky
125 gmaliny
125 grybíz

krém

125 gcukr
0.5 lmléko
1 balíčekvanilkový cukr
2 balíčkyvanilkový pudink
3 kelímkyzakysana smetana

těsto

60 gcukr
1 špetkasůl
1 ksvejce
125 gmáslo
250 gpolohrubá mouka

Postup přípravy

Mouku, tuk, 60 g cukru, vejce, sůl a 2 lžíce studené vody uhněteme na hladké linecké těsto. Zakryjeme je a dáme asi na 30 minut do chladničky.

Přebereme bobulové ovoce. Borůvky a rybíz opláchneme studenou vodou a osušíme. Rybíz potom stáhneme ze stopek.

Dortovou formu vymažeme tukem. Těsto do ní natlačíme a jeho okraj vytáhneme nahoru. Propícháme je vidličkou.

Pudingový prášek utřeme s 8 lžícemi mléka dohladka. Zbylé mléko, zbylý cukr a vanilkový cukr přivedeme k varu. Přidáme pudingový prášek a za stálého míchání krátce povaříme. Uvařený puding pak odstavíme a vmícháme do něj smetanu. Polovinu krému dáme na těsto. Rozdělíme na ně ovoce, přidáme zbylý krém a uhladíme.

Pečeme na 175 °C asi 50 minut. Potom necháme koláč na mřížce vychladnout. Nakonec jej ozdobíme ovocem a poprášíme moučkovým cukrem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pestrý koláč

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
K příležitosti
Recepty na dětskou party

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.