Vaření.czReceptyPestrobarevný jehněčí špíz

Pestrobarevný jehněčí špíz

Kousky masa, hub a barevné zeleniny obalené ve voňavých bylinkách.


4.65x
30 min

Ingredience

1 lžičkamajoránka
1 lžičkatymián
1 lžičkašalvěj
1 ksžlutá paprika
2 ksčervená cibule
500 gjehněčí maso
1 ksoranžová paprika
150 gkrájená anglická slanina
10 ksstředně velké žampiony

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
drcený bílý pepř

Postup přípravy

Jehněčí maso očistíme a nakrájíme na větší kostky. Cibule oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Papriku zbavíme zrníček a nakrájíme na čtverečky. Plátky anglické slaniny (nebo libové šunky) stočíme. Hlavičky žampionů oloupeme a překrojíme na polovinu. Kostky masa, cibuli, papriku, slaninu a žampiony střídavě napichujeme na špízy. Připravené špízy osolíme, opepříme a obalíme bylinkami. Necháme je 10 minut "nasát vůni" a poté je vložíme na pánev s dostatečným množstvím rozpáleného oleje. Po všech stranách opečeme. Hotové špízy rozdělíme na talíře a podáváme se salátem z čerstvé zeleniny. Pokud chceme jíst zdravě, nebo držíme dietu - nahradíme anglickou slaninu libovou šunkou, nebo ji vynecháme úplně.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pestrobarevný jehněčí špíz

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena