Perníkový piškot

Rychlá buchta, která se hodí, když má přijít návštěva.


4.315x
35 min
4×

Postup přípravy

V míse smícháme hladkou mouku, cukr, kakao, prášek do perníku, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Do druhé misky dáme mléko, vejce, marmeládu, olej a dobře rozmícháme. Tuto tekutou směs vlijeme do mísy s moukou a dobře metličkou vyšleháme. Těsto nalijeme na hluboký, pečícím papírem vyložený, plech a dáme do předehřáté trouby. Perníkový piškot pečeme 20 - 30 minut při teplotě 170 - 180 °C. Těsto nádherně vyskočí, po 20 minutách do něj píchneme špejlí, pokud se těsto nelepí, je hotovo. Vzhledem k tomu, že již samotné těsto obsahuje marmeládu, je hotový perníkový piškot vlhký a velice chutný. Vydrží velmi dlouho, aniž by vysychal.
user-icon

autor JanaMína

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Perníkový piškot

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena