Vaření.czReceptyPerníkový jablečný nákyp

Perníkový jablečný nákyp

Jablka, perník, oříšky - to jsou ingredience horkého moučníku.


4.610x
45 min
1×

Postup přípravy

Jablka očistíme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Plátky nasypeme do mísy a přelijeme calvadosem. Necháme 15 minut marinovat. Pro lahodnější chuť můžeme přilít pomerančovou šťávu z jednoho pomeranče. Perník a lískové oříšky jemně umeleme a smícháme. Na dno důkladně vymazané zapékací mísy rozložíme polovinu jablek a zasypeme je polovinou perníkovo-oříškové směsi. Pak opět navrstvíme zbylá jablíčka a zasypeme je zbylým perníkem. Na perníkový jablečný nákyp nastrouháme máslo, posypeme jej skořicovým cukrem a v předehřáté troubě pečeme 10 minut na 175 °C. Perníkový jablečný nákyp podáváme horký a ozdobený kopečkem šlehačky, posypaný skořicovým cukrem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Perníkový jablečný nákyp

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena