Nejprve si připravíme perníkové řezy. Cukr utřeme s vejci do pěny. Přidáme nastrouhané studené brambory, šťávu i kůru z pomeranče i citronu, mouku a prášek do perníku. Vše zlehka promícháme a vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy.
Těsto pečeme v troubě předehřáté na 200 °C pozvolna 30 - 45 minut. Upečený perník necháme vychladnout. Pak ho nakrájíme na řezy, potřeme jahodovým džemem a spojíme.
Cukr zalijeme vodou a pozvolna rozpustíme nad mírným plamenem. Za stálého míchání svaříme cukr dorůžova. Přidáme drcené ořechy a opět několik minut vaříme za stálého míchání.
Před nanesením griliášové polevy potřeme perníkové řezy bílkem a necháme 1 hodinu schnout. Poleva nemá tendenci se vsáknout do perníku a zůstane lesklá.
Perníkové řezy s griliášovou polevou nakrájíme a můžeme podávat.