Roláda z perníkového těsta plněná mletými ořechy a povidly. Vynikající pochoutka!
Hodnocení
3.0
/ 5 (691x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
Ostatní
Vejce2 ks
Máslo50 g
Skořice1/2 lžičky
Hladká mouka 300 g
HřebíčekNaN -
Med2 lžíce
PovidlaNaN -
OřechyNaN -
Jedlá soda1/2 lžičky
Cukr mletý120 g
Postup přípravy
Perníkové těsto rozválíme, potřeme povidly, poklademe hustě ořechy, zabalíme, kraje potřeme vejcem, aby se nerozlepily. Potom potřeme vejcem celou roládu, dáme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut.
Tento recept používám již čtvrtým rokem.Jen těch rolád udělám více, konkrétně tři,neboť mouky je 600 g atd. Zabalená roláda vydrží hodně dlouho, tedy, pokud ji někdo dříve neobjeví. Potom nevydrží ani chvilku.
Dana
Re: Prosím o radu
Kamilko, to mléko a prášek do perníku si nechte na lité těsto - to se naleje na pekáč a recept máte na sáčku s kořením do perníku, toto je jiné těsto, takové tuhé, zpracované na vále...dají se z něho vykrajovat různé malé perníčky, vsadím se, že ty už jste někdy viděla. Když si znovu pozorně přečtete recept a vše uděláte podle něho, tak se Vám to prostě MUSÍ podařit. Tak se do toho klidně pusťte a určitě se podaří. Přeji aby se podařilo a doborou chuť a dobrý den a nashledanou..:-)
Jarmila Vojáčková
K perníkové roládě
Recept je úžasný, jednoduchý a výsledek opravdu chutný. Letos na vánoce roláda zmizela jako první a to je co říct. Doporučuji těsto nechat do druhého dne odležet. Opravdu vynikajíci, nijak přeslazené a dobře chuťově vyvážené. Abych nezapomněla, dala jsem tam perníkové koření z obchodu, ne hřebíček. Jarmi
marie mullerova
doplnek
je opravdu moc dobrá, ja peču vetsinou na Vánoce,ale upeču i na Velikonoce, jen bych chtěla říct, že já davam na ty ořechy jeste sakane kand. ovoce, rozinky, mandle, proste co dům da a je to taky velmi dobre
Zajímavé komentáře
Perníková roláda
Re: Prosím o radu
K perníkové roládě
doplnek