Perníková povidla z bezinek

Máte rádi povidla? Vyzkoušejte povidla z bezinek doplněná perníkem a rumem.


3.247x
0

Postup přípravy

Bezinky zbavíme stopek, přebereme a opereme. Pak bezinky necháme okapat. Perník nastrouháme najemno.

Bezinky přesypeme do hrnce, podlijeme trochou vody, přidáme cukr, med, perník a rozvaříme je na kaši. Do bezinkové kaše vmícháme citronovou šťávu a zvolna vaříme, až zůstane hmota povidlové konzistence. Do bezinkových povidel přilijeme trochu rumu, aby povidla dostala říz.

Perníková povidla z bezinek rozdělíme do čistých skleniček, uzavřeme a při 85 °C sterilujeme 10 - 15 minut podle velikosti skleniček.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Perníková povidla z bezinek

Zpět na recept