Pečený perník z medu a bílé kávy zdobíme rozinkami a oříšky, pochutnáte si na něm kdykoliv!
Hodnocení
2.9
/ 5 (642x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
- -
tuk
- -
rozinky
750 g
hladká mouka
- -
kypřicí prášek do pečiva
250 g
med
180 g
cukr krupice
- -
ořechy
0.5 lžičky
perníkové koření
250 ml
káva bílá
Postup přípravy
Med s cukrem rozpustíme v bílé kávě. Po vychladnutí zaděláme touto tekutinou mouku, do níž jsme proseli prášek do pečiva a perníkové koření. Ne příliš tuhé těsto vylijeme do vymazaného a vysypaného pekáče. Povrch posázíme rozinkami a ořechy. Pečeme ve vyhřáté troubě, píchnutím špejle zjistíme, zda je moučník hotový.