Perník z povidel

Recept na jednoduchý moučník, lze jej upravit i s krémem.


5.01x
35 min

Ingredience

těsto

30 dkgcukr
5 lžicolej
3-4 ksvejce
1 hrnekmléko
1 hrstrozinky
1 hrstmandle
15 dkgpovidla
40 dkghladká mouka
1 lžičkajedlá soda

podle potřeby

tuk na vymazání

na ozdobu

čokoládová nebo cukrová poleva

Postup přípravy

Do mísy dáme vejce, cukr, olej, hladkou mouku, jedlou sodu, mléko a povidla. Všechno důkladně zamícháme, můžeme přidat sekané mandle, oříšky a rozinky, pokud nechceme po upečení plnit.

Těsto na perník nalijeme na vymazaný plech s vyšším okrajem a pečeme v troubě předehřáté na 170 °C 20 - 25 minut.

Po upečení polijeme perník z povidel čokoládovou nebo cukrovou polevou (cukr, voda, rum). Můžeme také proříznout a plnit libovolným krémem, dobrý je kávový. Pak opět polijeme polevou, přizdobíme půlkou vlašského ořechu nebo cukrářským zdobením.

Perník z povidel dobře chutná ke kávě.
user-icon

autor Anni


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Perník z povidel

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.