Perník z acida

Recept na velmi chutný a jednoduchý perník!


4.426x
45 min

Postup přípravy

Vyšší plech vymažeme a vysypeme moukou. Můžeme jej také jen vyložit pečícím papírem.

Cukr rozšleháme s vejcem, přidáme acido, hladkou mouku, olej, sodu a kakao. Vše důkladně rozšleháme. Poté nalijeme těsto na předem připravený plech a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut. Upečený perník necháme vychladnout.

Připravíme si polevu. Cukr, kakao, rum a teplou vodu rozmixujeme a rovnoměrně rozetřeme na vychladlý perník. Jako polevu můžeme použít i čokoládu a například posypat kokosem či strouhanými oříšky, ale je možné perník podávat i bez polevy.

Jakmile poleva ztuhne, můžeme perník z acida krájet a podávat.
user-icon

autor Andy02


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Perník z acida

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká