Perník s jablky

Perníky jsou v Čechách velmi oblíbeným moučníkem, jejich receptů je nespočet. Co třeba zkusit tento s jablky?


4.210x
60 min
2×

Postup přípravy

Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kostky. Cukr, med a vejce vyšleháme do husté pěny. Potom přidáme rum, mléko a mouku s kypřícím práškem do perníku. Všechno promícháme a přidáme jablka.

Těsto na perník dáme na vymazaný plech a upečeme v předehřáté troubě při 150 °C. Pečeme asi 35 minut.

Moučkový cukr a vymačkanou šťávu z citronu smícháme s vodou a vše utřeme v hladkou polevu, kterou obarvíme barvou. Pak potřeme vychladlý perník.
user-icon

autor Fendryska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Perník s jablky

Zpět na recept