Perník s jablky a rozinkami

Není nad domácí perník. Zkuste tento s mandlemi a čokoládou. Určit si pochutnáte.


3.285x
60 min

Postup přípravy

Rozinky namočíme do rumu a necháme nabobtnat. Jablko omyjeme, nastrouháme i se slupkou, pokapeme citronovou šťávou a smícháme s rozinkami.

Vejce utřeme s cukrem a medem do pěny. Přilijeme olej a postupně zapracujeme prosátou mouku smíchanou s kořením, kypřícím práškem a kakaem. Vmícháme jablko s rozinkami a smetanu a vypracujeme těsto, které necháme 15 minut odpočinout.

Pak ho nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 30 minut při 150 °C.

Hotový perník necháme vychladnout. Mezitím rozpustíme ve vodní lázni tuk s rozlámanou čokoládou. Vychladlý perník touto polevou potřeme, ozdobíme mandlemi, necháme ztuhnout a pak nakrájíme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Perník s jablky a rozinkami

Zpět na recept