Vaření.czReceptyPerník s jablky a rozinkami

Perník s jablky a rozinkami

Není nad domácí perník. Zkuste tento s mandlemi a čokoládou. Určit si pochutnáte.


3.285x
60 min

Ingredience

těsto

1 hrnekcukr
0.5 hrnkuolej
2 ksvejce
2 lžícerum
2 lžícekakao
0.5 hrnkusmetana
1 ksjablko
2 lžícerozinky
2 lžícemed
3 hrnkypolohrubá mouka
1 lžícecitronová šťáva
1 balíčekperníkového koření
1 balíčekkypřícího prášku do pečiva

poleva

100 gčokoláda na vaření

na ozdobu

2 lžícemandlové lupínky

Postup přípravy

Rozinky namočíme do rumu a necháme nabobtnat. Jablko omyjeme, nastrouháme i se slupkou, pokapeme citronovou šťávou a smícháme s rozinkami. Vejce utřeme s cukrem a medem do pěny. Přilijeme olej a postupně zapracujeme prosátou mouku smíchanou s kořením, kypřícím práškem a kakaem. Vmícháme jablko s rozinkami a smetanu a vypracujeme těsto, které necháme 15 minut odpočinout. Pak ho nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 30 minut při 150 °C. Hotový perník necháme vychladnout. Mezitím rozpustíme ve vodní lázni tuk s rozlámanou čokoládou. Vychladlý perník touto polevou potřeme, ozdobíme mandlemi, necháme ztuhnout a pak nakrájíme.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Perník s jablky a rozinkami

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena