Perník s jablky a medem

Perník s jablky a medem vydrží dlouho vláčný, moc chutná i dětem.


2.9158x
60 min
5×

Ingredience

120 mlolej
2 ksvejce
2 lžícekakao
4 ksjablko
3 lžícemed
300 gcukr krupice
1 lžičkamletá skořice
200 ghladká mouka
400 gpolohrubá mouka
100 gvlašské ořechy
120 mlteplá voda
1 balíčekkypřící prášek do perníku

na ozdobu

šlehačka
džem

Postup přípravy

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme. Vlašské ořechy nahrubo nasekáme.

Mouku, kakao, cukr, skořici a kypřící prášek do perníků promícháme. Postupně přimícháme olej s vodou, přidáme vejce, ořechy a med. Nakonec do těsta vmícháme nastrouhaná jablka. Vše důkladně promícháme.

Perníkové těsto nalijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech, těsto rozetřeme. Pečeme v předehřáté troubě při 150 °C asi 35 minut.

Upečený perník s jablky a medem necháme vychladnou. Vychladlý stačí pocukrovat moučkovým cukrem. Pokud ho ale ozdobíme šlehačkou a pikantním džemem, získáme výborný moučník.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Perník s jablky a medem

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.