Buchta, kterou má každý rád. Ingredience v hrnečkách!
Hodnocení
4.1
/ 5 (15x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
7x
Ingredience
Těsto
Cukr2 hrnky
Olej1 hrnek
Vejce2 ks
Mléko2 hrnky
Kypřicí prášek do pečiva1 balíček
Hladká mouka 3 hrnky
Kypřicí prášek do perníku1 balíček
Kakaový pudinkový prášek1 balíček
Postup přípravy
Smícháme mouku, cukr a pudink. Do základu těsta přidáme olej, mléko, vejce a znovu promícháme. Pak přidáme prášek do pečiva a do perníku a opět zamícháme. Perníkové těsto promícháme důkladně.
Vyšší plech vyložíme pečícím papírem. Vlijeme těsto a rovnoměrně ho rozetřeme. Perníkové těsto dáme péct do předehřáté trouby. Zda je upečen zkoušíme pomocí špejle.
Perník s čokoládovým pudinkem necháme vychladnout, podle chuti a fantazie ozdobíme a můžeme podávat.
Včera jsem tento perník zkoušela a i když jsem neodměřovala, ale přidávala suroviny odhadem, tak se moc povedl. S čokoládovou polevou je to dobrota!
Renča
Povedlo se!
Místo kakaového pudingu jsem dala vanilkový, přidala 2 lžíce kakaa na pečení, mléka jsem nechala 2 celé hrnky, místo 2 hrnků cukru jen jeden hrnek, přidala jsem ale 2 skořicové cukry, 1 lžíci medu a ještě přisypala trochu perníkového koření a do těsta přimíchala nadrcené vlašské ořechy. Pekla jsem to v předehřáté troubě na 180 stupňů 30 minut. Perník jsem potřela meruňkovou marmeládou, polila hořkou čokoládovou polevou a posypala kokosem. VÝBORNÉ!
peroutl
bašta perník
Dnes jsem perník podle tohoto receptu pekl.Hrnky měly 400ml všechny ingredience podle receptu,jen mléka o jeden hrnek mémě.Pekáček 38+26cm.
Těsto nádherně vyběhlo a upeklo se(4,5cm).Po vychladnutí jsem ho rozřízl a na
mazal jahodovou marmeládou.Recept 1* doporučuji.