Recept na slavnostní perníčky, které se dají hned jíst.
Hodnocení
4.3
/ 5 (11x)
Chutnalo
1x
Ingredience
2 ks
vejce
3 lžíce
med
20 dkg
cukr moučka
35 dkg
hladká mouka
5 dkg
mleté ořechy
0.5 balíčku
kypřicí prášek do pečiva
na potření
vejce
podle chuti
perníkové koření
Postup přípravy
Zpracujeme těsto z vajec, mletých oříšků, mouky, cukru, medu a kypřícího prášku do pečiva. Podle chuti přimícháme perníkové koření. Těsto na perníčky necháme odležet 24 hodin v lednici.
Těsto vyválíme pomocí dvou igelitů a vykrajujeme různé tvary.
Perníčky dáme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme rozšlehaným vejcem a dozlatova upečeme.
Perníčky od Danušky zdobíme podle své fantazie. Můžeme použít jakoukoliv polevu, barevný kokos, zdobící kuličky, čokoládové hoblinky.