Pepanovy plněné řízky

Krůtí nebo kuřecí řízky plněné sýrem a klobáskou.


4.325x
35 min
2×

Ingredience

sůl
2 ksklobása
plnotučná hořčice
3 lžícestrouhaný sýr
500 gdrůbeží prsa

na obalení

2 ksvejce
strouhanka
hladká mouka

podle potřeby

tuk na smažení
rozpuštěné máslo

Postup přípravy

Plátky z kuřecích nebo krůtích prsou naklepeme, mírně osolíme, jemně potřeme hořčicí a posypeme strouhaným sýrem. Řízky poklademe oloupanou a na kolečka nakrájenou klobáskou ostravskou nebo pikantní. V půli přeložíme, okraje sklepneme paličkou a upevníme párátky. Pak plněné řízky obalíme v trojobalu a dozlata osmažíme v rozpáleném oleji. Na ubrousku je necháme okapat. Pepanovy plněné řízky podáváme s vařenými brambory, s bramborovým salátem nebo kaší. Na talíři je pokapeme rozpuštěným máslem a posypeme sekanou petrželkou.
user-icon

autor konko

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pepanovy plněné řízky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena