Nejdříve si připravíme malý pekáček, zvířecí vykrajovátka a vhodné formičky. Pekáček vyložíme folií a pak všechna tvořítka potřeme olejem.
Smetanu smícháme s mlékem, zahřejeme a v mléčné směsi rozpustíme želatinu. Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků, ze kterých vyšleháme tuhý sníh. Změklý tuk s máslem vyšleháme s oběma cukry do pěny a postupně přidáváme žloutky a po částech i vlahou smetanovou směs s želatinou. Asi polovinu této našlehané tekutiny vlijeme do pekáčku tak, aby byla vrstva asi 1 cm vysoká. Zbývající hmotu promícháme s kakaem a nalijeme do vymazaných formiček. Vše necháme nejlépe do druhého dne ztuhnout. Pak formičky vyklopíme a z želatiny v pekáčku vykrájíme kuřátka nebo jiná zvířátka.
Pěnová želatinová zvířátka můžeme uložit do papírových košíčků nebo na tác a podávat jako sladkou chuťovku.